Διοικητικό Συμβούλιο

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό αυτής, απαρτίζεται από επτά έως δέκα μέλη, η δε θητεία αυτών είναι τριετής.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουλίου 2021 και η θητεία του ορίστηκε τριετής, λήγουσα στις 29 Ιουλίου 2024. Στις 29 Ιουλίου 2021 επανασυγκροτήθηκε σε σώμα.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι η ακόλουθη:

 1. Χλόη Λασκαρίδη του Αθανάσιου, Πρόεδρος – Εκτελεστικό Μέλος
 2. Αναστάσιος Χωμενίδης του Γεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό     Μέλος
 3. Νικόλαος Νανόπουλος του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 4. Τόμας Μίλλερ του Λουίς, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 5. Βασίλειος Θεοχαράκης του Νικολάου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 6. Σουζάνα Λασκαρίδη-Ντουλάκη του Παναγιώτη Μη Εκτελεστικό Μέλος
 7. Γεώργιος Γαλανάκις του Εμμανουήλ, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 8. Μαρία Δαμανάκη του Θεόδωρου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 9. Τιμόθεος Ανανιάδης του Θεόδωρου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 10. Κατερίνα Καρατζά του Θεόδωρου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 • Χλόη Μαρία Λασκαρίδη

Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία (BA) στο Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και στην συνέχεια έκανε 2 μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, ένα σε War Studies (MA) στο King’s College και ένα σε HR (MRS) στο London School of Economics. Εκτελεί καθήκοντα Διευθύντριας Εταιρικής Ανάπτυξης στην Λάμψα Α.Ε. απο το 2008.

 • Αναστάσιος Χωμενίδης

Γεννήθηκε το 1954. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ από το 1977 και Διδάκτωρ της ECOLE NATIONALE DES PONTS ET CHAUSSEES στο Παρίσι από το 1982, με εξειδίκευση στις υποδομές και τις μεγάλες επενδύσεις. Από το 1983 είναι στέλεχος Τεχνικών Εταιρειών και έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ (1999-2004). Από το 2004 είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επενδύσεων με έμφαση τις τουριστικές.

 • Νικόλαος Νανόπουλος

Ο Νίκος Νανόπουλος έχει παρουσία στον χώρο των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών για πάνω από 35 χρόνια. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) το 1982, όπου εξελίχθηκε σε Senior Manager στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης (Treasury Department) και στη συνέχεια εργάσθηκε ως Managing Director σε χρηματιστηριακή εταιρεία, θυγατρική του ομίλου HSBC στη Νέα Υόρκη. Το 1990 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας του Τραπεζικού Ομίλου Λάτση (η οποία μετονομάστηκε σε Eurobank). Από το 1996 έως το 2013 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και υπό την ηγεσία του η Τράπεζα εξελίχθηκε σε μια από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Από την ίδρυση της η Τράπεζα αναπτύχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς τόσο με οργανικά μέσα όσο και μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων (Τράπεζες Κρήτης, Αθηνών, Εργασίας κ.α.), εδραιώνοντας την παρουσία της σε δέκα συνολικά χώρες, ενώ έφτασε να υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες άτομα σε προσωπικό. Για περίπου δέκα χρόνια διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ενώ συμμετείχε σε πολλά άλλα Διοικητικά Συμβούλια (σε χώρους όπως η βιομηχανία, οι ασφαλιστικές υπηρεσίες, τα αμοιβαία κεφάλαια, η καταναλωτική πίστη, κ.α.). Ο Νίκος Νανόπουλος σπούδασε Μηχανολογία (B.S., M.S., MIT), Οικονομικά (M.Sc., LSE) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA, INSEAD) και είναι Διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών (Ph.D.) του Πανεπιστημίου Reading της Αγγλί-ας. Σήμερα είναι Πρόεδρος της DIORAMA Investment Sicar, S.A. (Luxem-bourg) και πρόεδρος της Επενδυτικής της Επιτροπής. Επιπλέον, είναι Πρόε-δρος της EFG Investment & Wealth Solutions Holding AG (Zurich). Είναι μέ-λος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε. (Aegean) και της Altius Insurance (Cyprus) της οποίας είναι μέλος και της Επενδυτικής της Επιτροπής. Επίσης, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση. Τέλος, είναι μέλος του Σωματείου και άλλων Επιτροπών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και του CEO Organization. Ασχολείται με την νεανική επιχειρηματικότητα και συμμετέχει στο Αdvisory Board του ΕGG (Enter Grow Go), εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων της Eurobank ενώ είναι και κριτής στους Επενδυτικούς Διαγωνισμούς που διοργανώνει το MIT Enterprise Forum.

 • Τόμας Μίλερ

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Michigan και έλαβε Ph.D. στις διεθνείς σχέσεις από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Πρώην Διπλωμάτης καριέρας του State Department, περιλαμβανομένων και θητειών με καθήκοντα Πρέσβη στην Ελλάδα και την Κροατία. Σήμερα είναι International Executive Director και CEO της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης «Plan».

 • Βασίλειος Θεοχαράκης

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Θεοχαράκη. Ο Όμιλος έχει σημαντική παρουσία με εταιρίες υψηλού κύρους στην εμπορία αυτοκινήτων, στην ναυτιλία όσο και στον κατασκευαστικό τομέα. Έχει περισσότερα από 45 χρόνια συνεχούς και συνεπούς επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα και έχει τύχει επανειλημμένων διακρίσεων. Είναι Πρόεδρος της Τράπεζας Marfin – Εγνατία, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Είναι επίσης Πρόεδρος και ένας εκ των κυρίων μετόχων του Μetropolitan Hospital Αθηνών. Εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι συγχρόνως και γνωστός ζωγράφος και έχει εκθέσει πολλές φορές τα έργα του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε διάφορους δημόσιους χώρους και Μουσεία, όπως η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Σημαντικά λευκώματα έχουν εκδοθεί σχετικά με τα έργα του. Από το 2007, είναι συνιδρυτής με την σύζυγό του στο Ίδρυμα “Μαρίνα και Βασίλης Θεοχαράκης”. Έχει συμμετάσχει σε επίσημες κρατικές επιτροπές και είναι μέλος του Βιομηχανικού Εμπορικού καθώς και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου. Για την συνολική καλλιτεχνική και επιχειρηματική του προσφορά έχει τιμηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση με τον τίτλο του “Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής”.

 • Σουζάννα Λασκαρίδη

Σπούδασε Καλές Τέχνες, Επικοινωνία της Τέχνης και ναυτιλιακά και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Από το 2007 εργάζεται στην εταιρεία Laskaridis Shipping Co. και Lavinia Corp όπου ασχολείται με όλους τους τομείς της καθημερινής διαχείρισης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Hellenic War Risks Association και του United Kingdom Defence Club. Είναι επίσης Γενική Γραμματέας και Ταμίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη από ιδρύσεως του.

 • Γεώργιος Εμμ. Γαλανάκις

Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος από το 1976, με εξειδίκευση στο Ναυτικό και Εμπορικό Δίκαιο.

 • Μαρία Δαμανάκη

Η Μαρία Δαμανάκη εργάζεται ως Ειδικός σύμβουλος στη SYSTEMIQ (Λονδίνο) το Paradise Foundation (Κίνα) και το Rockefeller Brothers Foundation (ΗΠΑ). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Prince Albert II of Monaco Foundation, Oceanographic Institute (Moνακό), Marine Regions Forum (Βερολίνο), Marine Stewardship Council (MSC) (Λονδίνο), Friends of Ocean Action (World Economic Forum). Η Μαρία Δαμανάκη υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως Global Managing Direc-tor for Oceans στη The Nature Conservancy USA. Διετέλεσε Επίτροπος Θα-λασσίων Υποθέσεων και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπό την ηγεσία της, η Επιτροπή κατάφερε να επαναφέρει το θαλάσσιο πληθυσμό σε πιο υγιή επίπεδα – από περίπου 5 βιώσιμα αποθέματα το 2010 σε πάνω από 30 σήμε-ρα. Η Μαρία Δαμανάκη υπηρέτησε ως Ελληνίδα πολιτικός για πολλά χρόνια. Ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικού πολιτικού κόμματος και είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για ζητήματα Φύλου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής

 • Τιμόθεος Ανανιάδης

Με πάνω από 40 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον κλάδο της φιλοξενίας, ο κ. Ανανιάδης ξεκίνησε την καριέρα του στο Hyatt Regency Ατλάντα, ακολου-θουμένων διορισμών ως Διευθυντή Τροφίμων και Ποτών στο/α Hyatt Regency Νέα Ορλεάνη, Χίλτον Χεντ, Νάσβιλ, Μπάφαλο και Κολόμπους. Το 1988 κατείχε τη θέση του Εταιρικού Διοικητικού Συμβούλου Τροφίμων και Ποτών για την εταιρεία Hyatt Hotels με κύριες αρμοδιότητες τη μηχανική του μενού (menu engineering), την ανάπτυξη προϊόντων, την πρόσληψη, την ανάπτυξη και εφαρμογή προδιαγραφών υπηρεσιών και εκπαίδευσης, την ανάπτυξη ιδεών και την υποστήριξη νέων ξενοδοχείων πριν το άνοιγμα. Η καριέρα του κ. Ανανιάδη ως Γενικού Διευθυντή περιλαμβάνει θέσεις στις ΗΠΑ στο Hyatt Regency Πίτσμπουργκ, στο Hyatt Regency Κόραλ Γκέιμπλς και στο Hyatt Regency Μαϊάμι. Το 1999 προσχώρησε στην εταιρία Hyatt In-ternational ως Γενικός Διευθυντής του Hyatt Regency Θεσσαλονίκη στην Ελ-λάδα και αργότερα μετακόμισε στην Ινδία ως Γενικός Διευθυντής του Grand Hyatt Μουμπάι. Το 2003 ο κ. Ανανιάδης προσχώρησε στην εταιρεία Starwood Hotels and Re-sorts επιστρέφοντας στην Ελλάδα ως Γενικός Διευθυντής/Διευθύνων Σύμ-βουλος του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Grande Bretagne). Από το 2006 έως το 2012 του δόθηκε η επιπρόσθετη αρμοδιότητα του Διευθυντή για την Περιοχή Ελλάδας, Τουρκίας & Κύπρου επιβλέποντας 18 ξενοδοχεία συνδεδε-μένα με την Starwood. Από το 2013 η τοπική αρμοδιότητα συμπεριελάμβανε και τα Βαλκάνια εωσότου η εταιρεία Marriott International συγχωνεύθηκε με την Starwood, οπότε αυτός ανέλαβε την ευθύνη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Marriott για Ελλάδα και Κύπρο, ενώ παρέμεινε Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία (Grande Bretagne) και King George έως τον Οκτώβριο 2020. Επί του παρόντος, είναι Ανώτερος Σύμβουλος Φιλοξενίας για την οικογένεια Λασκαρίδη και στο ΔΣ της εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα (Lampsa Hellenic Hotels) και της εταιρείας Lucknam Park Estate, αμφότερες ανήκουσες στην οικογένεια Λασκαρίδη. Ενεργός σε αρκετές επιχειρηματικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ο κ. Ανανιάδης υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος του American Community Schools (ACS) of Athens, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Μέλος ΔΣ του American Hellenic Institute (AHI) και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (American-Hellenic Chamber of Commerce (AMCHAM)). Η επιχειρηματική φιλοσοφία του κ. Ανανιάδη ως προς ένα ιδανικό ξενοδοχείο συνίσταται στην παροχή ενός άνετου, φιλικού και αποδοτικού περιβάλλοντος για επισκέπτες και συνεργάτες, μεγιστοποιώντας παράλληλα τα οικονομικά αποτελέσματα μέσω διαρκούς καινοτομίας, ενεργούς διαχείρισης και διαισθητικής εξυπηρέτησης. Η προσωπική του κατευθυντήρια αρχή είναι «να είσαι ευγενικός και να συμπεριφέρεσαι στους συνεργάτες σου κατά τον τρόπο που αναμένεις από αυτούς να συμπεριφέρονται στους επισκέπτες σου και σίγουρα θα σε ανταμείψουν». Όντας Έλληνας και Αμερικανός, ο κ. Ανανιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ryerson, Τορόντο, Καναδάς. Η καριέρα του υπήρξε ισομερώς κατανεμημένη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, έχοντας εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια σε κάθε χώρα. Ο κ. Ανανιάδης και η σύζυγός του, Τζένιφερ, επί του παρόντος μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στην Αθήνα και το Μαϊάμι και έχουν τρία ενήλικα αγόρια που κατοικούν στην Αθήνα, το Μαϊάμι και το Ντάλας.

 • Αικατερίνη Μαρία Καρατζά

Η Αικατερίνη Μαρία Καρατζά είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLM) από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε στη δικηγορική εταιρεία Shearman & Sterling στη Νέα Υόρκη από το 1988 έως το 1992, όταν και εντάχθηκε στη δικηγορική εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες (τότε δικηγορικό γραφείο Καρατζά) στην οποία παραμένει ως Διαχειρίστρια Εταίρος από το 1996. Η εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες (Karatzas & Partners) κατατάσσεται διαρκώς στην πρώτη κατηγορία (Tier 1), και οι εταίροι της μεταξύ των κορυφαίων δικηγόρων στην Ελλάδα, σε διεθνείς νομικούς οδηγούς, όπως οι Chambers & Partners, Legal 500 και IFLR1000. Βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή των νομικών εξελίξεων και έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει σε μερικές από τις πιο σημαντικές συναλλαγές για την ελληνική οικονομία. ‘Hταν και παραμένει η μόνη γυναίκα Διαχειρίστρια Εταίρος μεγάλης δικηγορικής εταιρείας στην Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με το πανευρωπαϊκό βραβείο στην κατηγορία του financial regulation στο International Financial Law Review Europe Women in Business Law awards το 2015, έχει λάβει τον τίτλο IFLR1000 Women Leaders 2020 – EMEA καθώς και το 2018 εντάχθηκε στο Hall of Fame του νομικού οδηγού Legal 500. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Οικονομικής και Βιομηχανικής Έρευνας (IOBE). Είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά. Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και πολύ καλά ιταλικά.

 

Έκθεση Ανεξάρτητων Μελών Δ.Σ. 2023

Κανονισμός Λειτουργίας Διοικητικού Συμβούλιου

 

Περισσότερα Κλείσιμο