Διοικητικό Συμβούλιο

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό αυτής, απαρτίζεται από επτά έως δέκα μέλη, η δε θητεία αυτών είναι τριετής.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 15ης Ιουνίου 2018 και η θητεία του ορίστηκε τριετής, λήγουσα στις 15 Ιουνίου 2021. Στις 15 Ιουνίου 2018 επανασυγκροτήθηκε σε σώμα.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι η ακόλουθη:

  • Γεώργιος Γαλανάκις -Πρόεδρος – Μη εκτελεστικό
  • Απόστολος Δοξιάδης – Αντιπρόεδρος – Μη εκτελεστικό
  • Αναστάσιος Χωμενίδης – Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό
  • Νικόλαος Δάνδολος- Μέλος – Μη εκτελεστικό
  • Μωρίς Μοντιάνο – Μέλος – Μη εκτελεστικό
  • Τόμας Μίλερ – Μέλος – Μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο
  • Βασίλειος Θεοχαράκης – Μέλος – Μη εκτελεστικό
  • Φίλιππος Σπυρόπουλος – Μέλος – Μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο
  • Χλόη Λασκαρίδη – Μέλος – Μη εκτελεστικό
  • Σουζάνα Λασκαρίδη – Ντουλάκη – Μέλος – Μη εκτελεστικό

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γεώργιος Εμμ. Γαλανάκις, Πρόεδρος Δ.Σ.

Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος από το 1976, με εξειδίκευση στο Ναυτικό και Εμπορικό Δίκαιο.

Αναστάσιος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Γεννήθηκε το 1954. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ από το 1977 και Διδάκτωρ της ECOLE NATIONALE DES PONTS ET CHAUSSEES στο Παρίσι από το 1982, με εξειδίκευση στις υποδομές και τις μεγάλες επενδύσεις.

Από το 1983 είναι στέλεχος Τεχνικών Εταιρειών και έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ (1999-2004).Από το 2004 είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επενδύσεων με έμφαση τις τουριστικές.

Απόστολος Δοξιάδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (Οικονομικά) και του Πανεπιστημίου Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών (Ξενοδοχειακά). Επί 15 συναπτά έτη εκλεγμένος Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Λάμψα Α.Ε.

Νικόλαος Δ. Δάνδολος, Μέλος Δ.Σ.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στα Πανεπιστήμια Nevada και Pacific. Διαθέτει 25ετή εμπειρία στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Επιχειρήσεων Καζίνο και Ψυχαγωγίας. Πρώην Ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Τόμας Μίλερ, Μέλος Δ.Σ.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Michigan και έλαβε Ph.D. στις διεθνείς σχέσεις από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Πρώην Διπλωμάτης καριέρας του State Department, περιλαμβανομένων και θητειών με καθήκοντα Πρέσβη στην Ελλάδα και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Σήμερα είναι Πρόεδρος/CEO του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού “International Executive Service Corps (IESC)” για την Παγκόσμια Ανάπτυξη.

Μωρίς Μοντιάνο, Μέλος Δ.Σ.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και Οικονομικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Stanford. Έχει εργασθεί ως Πολιτικός Μηχανικός και Διευθυντής Λειτουργιών για τη εταιρεία «Frank Basil Inc.», Μηχανικός Σύμβουλος.

Βασίλειος Θεοχαράκης, Μέλος Δ.Σ.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Θεοχαράκη. Ο Όμιλος έχει σημαντική παρουσία με εταιρίες υψηλού κύρους στην εμπορία αυτοκινήτων, στην ναυτιλία όσο και στον κατασκευαστικό τομέα. Έχει περισσότερα από 45 χρόνια συνεχούς και συνεπούς επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα και έχει τύχει επανειλημμένων διακρίσεων. Είναι Πρόεδρος της Τράπεζας Marfin – Εγνατία, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Είναι επίσης Πρόεδρος και ένας εκ των κυρίων μετόχων του Μetropolitan Hospital Αθηνών. Εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι συγχρόνως και γνωστός ζωγράφος και έχει εκθέσει πολλές φορές τα έργα του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται σε διάφορους δημόσιους χώρους και Μουσεία, όπως η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Σημαντικά λευκώματα έχουν εκδοθεί σχετικά με τα έργα του. Από το 2007, είναι συνιδρυτής με την σύζυγό του στο Ίδρυμα “Μαρίνα και Βασίλης Θεοχαράκης”.

Έχει συμμετάσχει σε επίσημες κρατικές επιτροπές και είναι μέλος του Βιομηχανικού Εμπορικού καθώς και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου. Για την συνολική καλλιτεχνική και επιχειρηματική του προσφορά έχει τιμηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση με τον τίτλο του “Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής”.

Φίλιππος Σπυρόπουλος, Μέλος Δ.Σ.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το London School of Economics. Είναι Διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστημίου Freiburg. Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χλόη Μαρία Λασκαρίδη, Μέλος Δ.Σ. και Διευθύντρια Εταιρικής Ανάπτυξης

Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία (BA) στο Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και στην συνέχεια έκανε 2 μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, ένα σε War Studies (MA) στο King’s College και ένα σε HR (MRS) στο London School of Economics. Εκτελεί καθήκοντα Διευθύντριας Εταιρικής Ανάπτυξης στην Λάμψα Α.Ε. απο το 2008.

Σουζάννα Λασκαρίδη – Ντουλάκη, Μέλος Δ.Σ.

Σπούδασε Καλές Τέχνες, Επικοινωνία της Τέχνης και ναυτιλιακά και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Από το 2007 εργάζεται στην εταιρεία Laskaridis Shipping Co. και Lavinia Corp όπου ασχολείται με όλους τους τομείς της καθημερινής διαχείρισης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Hellenic War Risks Association και του United Kingdom Defense Club.  Είναι επίσης Γενική Γραμματέας και Ταμίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη από ιδρύσεως του.

Περισσότερα Κλείσιμο